Tänään kahvinkanssa maistuu sitruunakukat, ruskeatleivät ja Aurajuusto-piparit. Sitruunakukat testattiin jo maanantaina pikkujouluissa.
Edit. "Yleisön pyynnostä" ohje ko. pikkuleipiin.
Sitruunakukat
noin 60 pikkuleipää
2 ½ dl voita tai margariinia pehmennettynä
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl vasta puristettua sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
6 ¼ dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinsoodaa
¼ tl suolaa
Kuorrutus:
3dl tomusokeria
½ tl raastettua sitruunankuorta
2-4 tl vastapuristettua sitruunamehua
½ tl vanilliinisokeria
Vatkaa voi, sokeri, fariinisokeri, muna, sitruunankuori,
sitruunamehu ja vanilliinisokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot,
leivinsooda ja suola ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja anna
kovettua jääkaapissa 1-2 tuntia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane taikina pursottimeen. Käytä
kukkaterää ja painele leivinpaperille ruusukkeita. Paista 5-7 min tai kunnes
reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutus ja levitä pikkuleiville. Anna kovettua
ennen pakkaamista.
Omat huomiot: Kuorrutus kannattaa tehdä hiukan
löysemmäksi (lisää sitruunanmehua) ja sivellä pullasudilla pikkuleiville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti