tiistai 19. marraskuuta 2013

Sitruunakukat



Tänään kahvinkanssa maistuu sitruunakukat, ruskeatleivät ja Aurajuusto-piparit. Sitruunakukat testattiin jo maanantaina pikkujouluissa.

Edit. "Yleisön pyynnostä" ohje ko. pikkuleipiin.


Sitruunakukat
noin 60 pikkuleipää

2 ½ dl voita tai margariinia pehmennettynä
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl vasta puristettua sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
6 ¼ dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinsoodaa
¼ tl suolaa

Kuorrutus:
3dl tomusokeria
½ tl raastettua sitruunankuorta
2-4 tl vastapuristettua sitruunamehua
½ tl vanilliinisokeria

Vatkaa voi, sokeri, fariinisokeri, muna, sitruunankuori, sitruunamehu ja vanilliinisokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinsooda ja suola ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa 1-2 tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane taikina pursottimeen. Käytä kukkaterää ja painele leivinpaperille ruusukkeita. Paista 5-7 min tai kunnes reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutus ja levitä pikkuleiville. Anna kovettua ennen pakkaamista.

Omat huomiot: Kuorrutus kannattaa tehdä hiukan löysemmäksi (lisää sitruunanmehua) ja sivellä pullasudilla pikkuleiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti