tiistai 1. joulukuuta 2015

Vaahtokarkkeja

Mansikkaiset vaahtokarkit
170g sokeria
150g glukoosisiirappia
60g vettä
24g liivatejauhetta
50g vahvaa mansikkamehua (käytin fun light tiivistettä)

Laita liivatejauhe pehmenemään kylmään mehuun. Vuoraa vuoka tasaisesti leivonpaperilla ja öljyä kevyesti.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja 60g vettä. Keitä seosta kunnes se on 117 asteista. Kaada seos kulhoon liivatteen sekä mehun päälle ja aloita vatkaamaan massa vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Levitä ja tasoita vaahto ja laita päälle öljytty tuorekelmu tasoittaen varovasti, jotta vaahtokarkkimassa tasoittuu.

Anna sen asettua yön yli huoneenlämmössä. Leikkaa asettunut vaahtokarkkilevy haluamiisi paloihin. Pinnoita kevyesti tomusokeri maissijauho seoksella (2 osaa tomusokeria ja 1 maissijauhoja).
Kevyesti pinnaltaan "kuivahtaneet" vaahtokarkit säilyvät rasiassa noin viikon verran. 
Tein kaksinkertaisen annoksen isoon lasagnevuokaan ja paloitin sen 24 osaan koulun myyjäisten buffettia varten. Tarjoilukokoisia paloja olisi saanut leikkaamalla jokaisen palan neljään osaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti