keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ohrarieskat

Viimeinen rieska uunista ulos.

Elviira-mummin ohrarieskat
Taivalkoskella mummin kanssa yhdessä leivottu joskus 90-luvulla ja silloin kirjasin tämän ohjeen ylös.

1l nestettä ( nyt käytin rasvatonta piimää)

10g hiivaa
1/2 rkl suolaa
1/2 rkl sokeria

ohrajauhoja
vehnäjauhoja
1/4 rkl soodaa

1/4 dl voisulaa ( tällä kertaa kaapista löytyi ainoastaan margariinia)

Liota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja lisää suola sekä sokeri joukkoon. Alusta taikinaan jauhoja puoliksi ohraa ja vehnää, joiden joukkoon on sekoitettu sooda. Lisää rasva.

Kaulitse 12 pientä tai 8 isoa rieskaa ja pistele puuhaarukalla.

Paista noin 300 asteessa. Tänään meillä rieskat paistettiin leivinuunissa, ihan niinkuin mummikin teki. Voitele pikaisesti vedellä (voilla) ja peittele.

Nautitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti