maanantai 6. tammikuuta 2014

Ruispiparit


Ruispiparit

100g voita tai margariinia
50g sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2dl ruisjauhoja
3/4dl vehnäjauhoja

 Hiero pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita leivinjauhe, ruis- ja vehnäjauhot keskenään, lisää ne taikinaan. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikinasta ohut levy. Ota muotilla pyöreitä kakkuja tee omenaporalla tai muotilla reikä. Nosta ruispiparit leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista 200 asteessa 5-8min.

Ensi kerralla aion kokeilla tehdä mustikka- tai puolukkatäytteellä näitä pipareita. Ehkäpä myös voisi voitomusokerikreemi sopia... Ohje on kotoisin sota ajalta jolloin ei täytteillä mässäilty, mutta pipariainekset sentään saatiin jouluksi kasaan. Vehnän sijaan käytettiin usein ohraa ja ruista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti