perjantai 9. lokakuuta 2015

Äidin omenakakku





Omenainen kanelikakku

150g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3tl kanelia
2tl vaniljasokeria
2dl omenasosetta (huoneenlämpoistä)

Höyrytä omenalohkot esim. mehustimessa ja kierrä ne sileäksi soseeksi sosemyllyssä tai painele lävikön läpi. Pakkaa 2dl annoksiksi pakastimeen talven varalle ja sulata sieltä aina tarpeen mukaan.

Margariini ja sokeri vaahdotetaan, munat lisätään yksitellen hyvin vatkaten. Keskenään sekoitetut kuivat aineet ja omenasose lisätään varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Taikina kaadetaan korppujauhotettuun 1,8l rengasvuokaan. Kakkua paistetaan 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti