Kuvassa torttu on menossa uuniin.
Omenamantelitorttu
pohja:
150g laktoositonta margariinia
1 1/4dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
väliin:
1dl omenahilloa
täyte:
125 g mantelijauhetta
75g laktoositonta margariinia
2 1/2rkl vehnäjauhoja
1dl tummaa sokeria
2 munaa
1/2tl vaniljajauhetta
pinnalle:
omenalohkoja ja kanelisokeriseosta
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten
joukkoon. Sekoita vehnäjauhot. Levitä 24cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita
jääkaappiin noin ½ tunniksi.
Valmista täyte voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittamalla
pehmeään margariiniin muut aineet, kunnes seos on kuohkeaa. Lusikoi omenahillo
pohjan päälle ja varovasti levittäen täyte.
Asettele omenalohkoja kauniisti pinnalle ja ripottele hieman
kanelisokeriseosta pintaan.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on juuri
ja juuri kiinteää. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti