lauantai 10. lokakuuta 2015

Manteliomenatorttu

Mantelinen mazariinityyppinen omenainen torttu

Kuvassa torttu on menossa uuniin.


Omenamantelitorttu

pohja:
150g laktoositonta margariinia
1 1/4dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja

väliin:
1dl omenahilloa

täyte:
125 g mantelijauhetta
75g laktoositonta margariinia
2 1/2rkl vehnäjauhoja
1dl tummaa sokeria
2 munaa
1/2tl vaniljajauhetta

pinnalle:
omenalohkoja ja kanelisokeriseosta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita vehnäjauhot. Levitä 24cm:n  piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin ½ tunniksi.
Valmista täyte voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittamalla pehmeään margariiniin muut aineet, kunnes seos on kuohkeaa. Lusikoi omenahillo pohjan päälle ja varovasti levittäen täyte.
Asettele omenalohkoja kauniisti pinnalle ja ripottele hieman kanelisokeriseosta pintaan.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on juuri ja juuri kiinteää. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti